Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.09.2009 17:03 - Петте момента, които решиха квалификациите
Автор: bgfootball Категория: Спорт   
Прочетен: 1146 Коментари: 1 Гласове:
0



След вчерашната победа на Ейре над Кипър ( за пореден път с гол в последните минути), шансовете на България за класиране на световното първенство в Южна Африка минават само и единствено през победа като гост на Италия. При всякакъв друг завършек на мача в Торино на ирландците ще е достатъчно да победят Черна гора у дома, за да заемат второто място в групата. Като се има предвид съотношението на силите и футболните реалности, може би е най-добре БФС от сега да започне планирането на следващия квалификационен цикъл.

Какво показва равносметката от опита на България да се класира за световното? Ето кои бяха петте решителни момента, които решиха съдбата на националите:

1. Невъзможността да запишем победа в преките двубои с Ирландия. В последните 15 минути на мача в Дъблин България доминираше, но не направи достатъчно, за да достигне до втори гол и победа. До очакваната победа в София не се стигна. Българският отбор не успя да натисне съперника, а дори и закратко догонваше в резултата. Бербатов изпусна своя човек Дън за гола на ирландците, но вината за пропуснатата победа е на целия отбор, който просто не успя да надиграе съперника.
 

image


2. Войната Грузия - Русия през август 2008г. След военния конфликт в Кавказ ФИФА реши, че Тбилиси не е подходящо масто за мачове и като следствие премести домакинския мач на Грузия срещу Ирландия в Германия. Очаквано грузинците не играха така сърцато както на домашен терен и загубиха с 1-2. За сметка на това България гостува на Грузия в Тбилиси и загуби две точки от нулевото си равенство там.
 

image


3. Липсата на тактическа зрялост на българския отбор и подценяването на Черна гора на старта на квалификациите. След тотална доминация в първия половин час на мача в Подгорица нашите решиха че са си свършили работата, пропуснаха да вкарат решителен втори гол и допуснаха пълен обрат след почивката срещу дебютиращия в официален мач тим на най-новата държава в Европа.
 

image


4. Съдийските аванти в полза на Ирландия. След добрите си резултати в началото на кампанията ирландците си повярваха и подцениха домакинския си мач с Грузия. Грузинците поведоха с ранен гол и резултатът се запази непроменен до 73-тата минута, когато финландския съдия Хийтия видя дузпа при една хлъзгане на топката в рамото на грузински защитник. Дузпата постави началото на обрата до 2-1, който просто не се виждаше как ще стане дотогава.
 

image


5. Несериозното отношение на Италия в домакинсия мач с Ирландия. Изкарването на червен картон в третата минута на Пацини не може да бъде характеризирано по друг начин. Играещите с човек повече ирландци губеха до 87-та минута, когато успяха да изравнят след балонно центриране.
 

image


Не видяхме Южна Африка, ще гостуваме на братята поляци и украинци през 2012.

Снимки: Дневник и zimbo.com.




Гласувай:
0



1. анонимен - само да допълня към пета точка на...
06.09.2009 17:15
само да допълня към пета точка националността на ирландския треньор и възможното отношение на това към несериозната игра на италианците в прекия им мач. може би трябва да се поучим и за следващите квалификации да си вземем треньор от държава с която ще играем, непременно идваща от първа урна. дори нещо повече - за всеки нов цикъл ще си сменяме треньора според жребия и току виж някога сме се класирали :-))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bgfootball
Категория: Спорт
Прочетен: 16532
Постинги: 3
Коментари: 1
Гласове: 5
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031